Blikkenslager hos Henning Mortensen a/s

Mød Malthe. Han blev i 2021 udlært blikkenslager hos Henning Mortensen a/s.

Navn: Malthe

Titel: Blikkenslager

Uddannelse: Blikkenslager

Ansat hos Henning Mortensen a/s siden: 2017

I midten af oktober 2021 bestod Malthe i virkelig flot stil blikkenslager-svendeprøven, som for hans vedkommende var et forskudt tag med udtag til ventilation. Et par uger efter var læretiden slut, og han kunne derfor fejre, at titlen ’lærling’ kunne udskiftes med ’blikkenslager’ og en fastansættelse som svend hos Henning Mortensen a/s.

Malthe har gennem hele sin uddannelse været tilknyttet blik-afdelingen hos Henning Mortensen a/s. Afdelingen består af knap 20 svende og lærlinge, som udfører alle typer blikkenslageropgaver – lige fra mindre reparationsopgaver til store anlægsopgaver i forbindelse med tag- og facaderenoveringer og nybyggeri.

Tillid og selvstændigt ansvar

Om læretiden hos Henning Mortensen a/s siger Malthe:

»Jeg synes, at min tid som lærling har kørt på skinner. Min oplevelse er, at Henning Mortensen a/s er en arbejdsplads, hvor man får masser af tillid og selvstændigt ansvar. Derfor vil jeg gerne fortsætte som udlært blikkenslager her«.

Varierede blikkenslager-opgaver

Malthe fortæller, at kunderne og opgaverne i blik-afdelingen hos Henning Mortensen a/s er vidt forskellige, og at han derfor har fået lov til at prøve kræfter med stort set alle former for blikkenslager-opgaver i læretiden.

Én af de opgaver, som Malthe særligt husker fra læretiden, er opførelsen af Sølyst – et større eksklusivt boligprojekt i Silkeborg, der i 2021 modtog Arkitekturprisen af Silkeborg Kommune. Her var han en del af projektet fra start til slut, hvor Henning Mortensen a/s blandt andet stod i spidsen for tag- og facadebeklædning i kobber.

 

Læs case om Sølyst

 

Et godt sted at være

»Henning Mortensen a/s løser mange forskellige blik-opgaver og er en arbejdsplads, som fungerer godt. Jeg har været meget tilfreds med min læreplads og vil til hver en tid anbefale andre med interesse for blikkenslagerfaget at søge ind her«, slutter Malthe.

 

Mød flere medarbejdere

Udfyld formularen og bliv kontaktet

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.