Sølyst

Tag- og facadebeklædning i kobber udført af Henning Mortensen a/s i forbindelse med byggeriet af Sølyst i Silkeborg i 2020.

Tag- og facadebeklædning i kobber

Tag- og facadebeklædning i kobber: I Alderslyst-kvarteret i Silkeborg har PSJ Ejendomsinvest i 2020 opført et eksklusivt etagebyggeri med 27 lejligheder. I forbindelse med byggeriet stod blikkenslagerafdelingen hos Henning Mortensen a/s for tag- og facadebeklædning i kobber.

Tag- og facadebeklædning i kobber

Iøjnefaldende kobbertag

»Opgaven har været en spændende faglig udfordring på grund af de mange detaljer«, fortæller Bo Enemark, der er leder af blik-afdelingen hos Henning Mortensen a/s. Han fortsætter:

»Vi har blandt andet lavet skjulte tagrender og nedløb. Tag- og facadebeklædningen er udført i kobber, der med tiden patinerer flot og går fra at være mørkebrunt til irgrønt«. Arbejdet er udført af fire mand over en periode på omkring fire måneder.

 

Læs mere om blik-afdelingen

 

Prisbelønnet byggeri

Hver andet år uddeler Silkeborg Kommune arkitekturpriser til bygninger, byrum og anlæg, der er med til at gøre kommunen smukkere.

I kategorien ’Etageboliger, liberale erhverv og offentlige formål’ løb Sølyst på Sølystvej 2 med Arkitekturprisen 2021, da den fornemme pris blev uddelt den 4. oktober 2021.

Byggeriet fremhæves for brugen af ædle materialer og de sikre detaljer – herunder det markante kobbertag. Fra fagdommerne lød det:

»Projektet viser, hvordan det er muligt at tilføje nye bygninger ganske tæt på de gamle. Projektet er gennemsyret af kvalitet i materialer, detaljer og boligindretning«.

Fakta om tag- og facadeentreprisen

Entreprise: Tag- og facadeentreprise
Omfang: Etagebyggeri med 27 lejligheder
Bygherre: PSJ Ejendomsinvest
Arkitekt: Laban Arkitekter
Lokalitet: Silkeborg
Projektperiode: 2020