Ny Hal 2 i Sejs-Svejbæk

Henning Mortensen a/s var i 2021-2022 underentreprenør på VVS, el og ventilation i forbindelse med opførelsen af en ny sportshal på 1.600 kvm for Silkeborg Kommune.

VVS, el og ventilation i sportshal

I Sejs-Svejbæk sydøst for Silkeborg er sportshallen, Ny Hal 2, opført med Silkeborg Kommune som bygherre. Som underentreprenør til Wils A/S har Henning Mortensen a/s været ansvarlig for VVS, el og ventilation på byggeriet.

Silkeborg Kommune har opført den første af i alt tre planlagte nye sportshaller i Sejs-Svejbæk, Ny Hal 2. Hallen stod klar til brug i sommeren 2022.

Som underentreprenør til Wils A/S har Henning Mortensen a/s stået for installation af VVS, el og ventilation – herunder blandt andet:

  • Vand- og afløbsinstallationer samt sanitet
  • Gulvvarme og radiatorer
  • Brandskabe
  • Stik- og hovedledning samt tavler til el
  • Belysningsinstallationer inde og ude
  • Netværksinstallation
  • Talevarsling (AVA)
  • Komplet ventilationsløsning
  • Energioptimerende ECL-styring

Ny Hal 2 i Sejs-Svejbæk er 1.600 kvm og indeholder en sportshal inkl. tribuner med plads til 300 tilskuere. Derudover tilhørende omklædningsfaciliteter samt parkeringsareal til idrætsudøvere og gæster.

Tekniske installationer lever op til nutidens krav

Henning Mortensen a/s havde opstart på projektet i sommeren 2021. Det færdige arbejde blev afleveret i udgangen af juni 2022 – til aftalt tid og uden fejl og mangler.

Sejs-Svejbæk Ny Hal 2

»De tekniske installationer i den nye sportshal lever naturligvis op til nutidens krav og er lavet fuldstændig, som Silkeborg Kommune har beskrevet det i udbudsmaterialet. Blandt andet har vi udstyret bygningen med ECL-styring fra Danfoss. Det giver kommunen fuldt overblik over energiforbrugsdata, temperaturer og flow – og sikrer dermed optimal udnyttelse af energiforbruget til varme, brugsvand og ventilation«, fortæller VVS-projektleder Christian Madsen fra Henning Mortensen a/s i forbindelse med afleveringen af projektet. Han slutter:

»Hallen blev færdig netop som sommerferieperioden gik i gang. Derfor er der planlagt performancetest på installationerne i august, når brugerne af den nye sportshal atter er tilbage i sportstøjet«.

Fakta om projektet

Bygherre: Silkeborg Kommune

Entrepriser: VVS, el og ventilation

Areal: 1.600 kvm

Projektperiode: 2021-2022

Lokalitet: Sejs-Svejbæk

Totalentreprenør: Wils A/S

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter

Ingeniør: Arne Elkjær A/S