Sprinkler til P-anlæg

Henning Mortensen a/s stod for sprinklerentreprisen, da Smedebakkens p-hus blev opført på Papirfabrikken i Silkeborg.

 

Sprinklerinstallation i p-hus

I 2018 åbnede Smedebakkens p-hus på Papirfabrikken centralt beliggende i Silkeborg. Henning Mortensen a/s stod i spidsen for sprinklerentreprisen på projektet.

 

Læs om sprinkler

Sprinkleranlæg til P-anlæg

Sprinkler til p-anlæg med fem dæk

Smedebakkens p-hus på Papirfabrikken i Silkeborg består af 109 p-pladser og 6 handicappladser fordelt på et dæk under jorden og fire over.

Henning Mortensen a/s har stået for projektering og installation af sprinkler i forbindelse med opførelsen af parkeringsanlægget, hvor der i alt blev installeret 470 sprinklerdyser. P-huset blev taget i drift i slutningen af oktober 2018.

 

Tørt sprinkleranlæg

Da parkeringshuset på Papirfabrikken ikke er frostfrit udstyrede Henning Mortensen a/s p-huset med et tørt sprinkleranlæg. Det betyder, at der står luft i stedet for vand i sprinklerrørene.

»Hvis trykket i rørene falder, når eksempelvis en sprinkler udløses, skydes vandet ud af rørene ved hjælp af en pumpe. Samtidig drænes luften ud, for at vandet kan nå hurtigt ud af sprinklerdyserne. Kravet er, at vandet skal nå ud til sprinkleranlæggets yderste dyse på under ét minut«.

Sådan fortalte den ansvarlige sprinkleringeniør fra Henning Mortensen a/s om sprinklerløsningen til Midtjyllands Avis umiddelbart efter afleveringen af projektet.

Sprinklerprojektet på Papirfabrikken var godkendelsesprojekt for Henning Mortensen a/s i forbindelse med, at teknikentreprenøren blev certificeret leverandør af sprinklersystemer.

Sprinkler til P-anlæg

Fakta om sprinklerprojektet

Kunde: Silkeborg IF Invest A/S
Ydelse: Projektering og installation af sprinkler til p-hus
Omfang: 109 p-pladser og 6 handicappladser fordelt på et dæk under jorden og fire over
Lokalitet: Silkeborg
Projektperiode: 2018