Praktik vvs-installatør

Installatørstuderende Nicolas Chiotis har i starten af 2020 været praktikant i vores vvs-afdelingen. Her kan du læse, hvad han fortæller om praktikopholdet hos Henning Mortensen a/s.

Praktik vvs installatør – Nicolas Chiotis om sit praktikophold hos Henning Mortensen a/s

Da Nicolas Chiotis fra Aarhus-forstaden Solbjerg i forbindelse med uddannelsen til vvs-installatør ledte efter praktikplads, faldt valget på Henning Mortensen a/s i Silkeborg. Nicolas ville gerne udfordres fagligt og udvide netværket i vvs-branchen i et nyt geografisk område.

»I den indledende snak over telefonen og til den personlige samtale var mit indtryk meget positivt. Projektlederen præsenterede virksomheden og praktikpladsen i Silkeborg attraktivt – og efter 10 ugers praktik kan jeg skrive under på, at førstehåndsindtrykket holdt stik«.

I praktikperioden har der været nok at se til for den kommende installatør.

Ansvar og udfordringer

»I vvs-afdelingen har jeg prøvet kræfter med blandt andet dimensionering og tilbudsgivning, indkøb af materialer, deltaget i besigtigelser og på byggemøder. Jeg har på egen hånd været involveret i alt fra tilbudsgivning på to badeværelser til opførelse af 10 lejligheder«. Praktikanter hos Henning Mortensen a/s får selvstændigt ansvar med god mulighed for at hente støtte fra faguddannede medarbejdere. Det har Nicolas også oplevet.

»Jeg har primært fulgt Christian Madsen, som er vvs-projektleder hos Henning Mortensen a/s. Han har løbende givet mig nye opgaver. Vi sidder tæt på hinanden, så jeg kan bare spørge, når jeg har brug for assistance«.

En god arbejdsplads

Ifølge Nicolas har praktikforløbet været fremragende med rig mulighed for at teste kompetencer i praksis. Han har desuden oplevet Henning Mortensen a/s som et godt sted at arbejde. Han er derfor glad for, at han har fået mulighed for at fortsætte i et studiejob efter praktikperioden.

»Jeg kan på det varmeste anbefale Henning Mortensen som praktikvirksomhed til andre«, slutter Nicolas Chiotis.

Er du vores næste praktikant?

Læs mere om, hvordan du som studerende kan blive en del af Henning Mortensen a/s

 

Læs mere