JYSK park

Tre fagentrepriser på Silkeborgs nye fodboldstadion

Da Silkeborgs nye fodboldstadion, JYSK park, blev indviet den 31. juli 2017 til en kamp mellem Silkeborg IF og AGF havde Henning Mortensen a/s stået for tre af fagentrepriserne i forbindelse med opførelsen.

Opgaven

JYSK park er hjemmebane for fodboldklubben Silkeborg IF og er opført i perioden 2015-2017. Stadion har plads til 10.000 tilskuere, og banen er anlagt med kunstgræs. Projektet blev udbudt i en række fagentrepriser, og Henning Mortensen a/s vandt både vvs-entreprise, BMS-entreprise og entreprisen, som sikrede klubben elvarme i banen.

Løsningen

VVS

VVS-entreprisen var på mange måder en standardopgave for Henning Mortensen a/s. Det, der gjorde opgaven udfordrende, var størrelsen på stadion. Eksempelvis krævede det store lounge-område særlige varmeinstallationer i gulvet ved de store panoramavinduer, for at kunne holde vinterkulden ude.

BMS

Henning Mortensen a/s udførte også BMS-entreprisen på JYSK park, som indeholder varmestyring, ventilationsstyring og varmepumpestyring. Al styring er bundet op på Danfoss-komponenter således Silkeborg Kommune, som har overtaget driften af det færdige stadion, kan følge med i driften via webportaler.

Energieffektiv elvarme i fodboldbanen

JYSK park er anlagt med kunstgræs, og Henning Mortensen a/s har varetaget entreprisen, som sikrede Silkeborg IF elvarme i banen.

»Det er jo den mest interessante entreprise – gulvvarmen i græstæppet, som betyder, at der kan spilles fodbold 365 dage om året. Det er på samme tid et krav fra DBU og det internationale fodboldforbund, at der kan afholdes kampe på trods af sne eller frost«, fortæller Kurt Hedegaard, projektleder hos Henning Mortensen a/s.

I fodboldbanen er der installeret varmemåtter på samme måde som gulvvarme i et badeværelse. Under kunstgræstæppet i Silkeborg ligger 230 DEVI-elvarmemåtter fra Danfoss.

Sensorer i otte forskellige zoner af banen måler jord- og overfladetemperaturen og vurderer, hvor der er behov for opvarmning. Løsningen er på den måde energieffektiv, idet den sikrer, at der ikke bruges ressourcer på at opvarme hele banen, hvis det kun er i skyggeområder, der er behov.

Resultatet

JYSK park, der er designet med fokus på at få publikum så tæt på banen som muligt, blev indviet den 31. juli 2017. I dag fungerer JYSK park som hjemmebane for fodboldklubben Silkeborg IF.

Hent case om JYSK park som PDF

Hos Henning Mortensen a/s har vi beskæftiget os med VVS siden 1959. Vi udfører og servicerer store og små VVS-projekter i boliger, institutioner og erhvervsbyggeri i både fag-, hoved- eller totalentrepriser.

Læs mere om VVS